Рекламна пауза

Жега е. Лятото пристигна ударно, особено за някои от нас, които се стовариха от течащата като прогнила гъба Холандия обратно в слънчева България. За капак на всичко се събраха и почивни дни, които ми е пределно ясно какво влияние имат върху хората дори да не съм отчаян работодател, стриктно следящ производителността на труда. С две думи – няма да се мъчим, леко постче и за мен и за вас. Посветено на маркетинга на авиокомпаниите. Ще започнем с Virgin Atlantic.

Първата реклама просто крещи стил от първата до последната секунда. Не е необходимо да ползваш последните технологии за да създадеш въздействаща реклама, но понякога помага…доста! Дори скучни и досадни детайли като минаването през скенера и инструкциите за безопасност са направени с финес и класа. Уникален музикален фон и Джеймс Бонд излъчване. Не ми омръзва, колкото и да си я превъртам и страшно много ми се долетя с Virgin, което предполагам е целта им :). HD на пълен екран и задължително с включено аудио.

httpv://vimeo.com/32785937

Virgin няма да са Virgin, ако нямат и от хумористичните реклами. Няма да ви развалям финала.

httpv://vimeo.com/12884082

Тази няма визуалното пиршество на първата, нито хумора на втората. Това което има обаче е доста мощно послание.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bw_Z3db35Mg

 
 
“Singapore Girl” или Сингапурското Момиче е икона в индустрията. И това не е пресилено хич. Символът на една от най-уважаваните авиокомпании в света – Singapore Airlines изрязява загриженост, топлота и гостоприемство. Лошите езици твърдят, че е прекалено сексистко, както и че дългогодишна кариера като сингапурско момиче е невъзможна, но кой ли ги слуша тях. Запазена марка вече близо 40 години, като е единственият комерсиален символ със восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо.

httpv://www.youtube.com/watch?v=fNEJrd6GkSY

 
 
“I still call Australia home” е темата на повечето реклами на австралийската Qantas. Една от патриотичните им песни започва из различни известни места по целият свят, но накрая неизменно завършва във Австралия. Колкото и различни версии на рекламата да отворите в youtube можете да видите в коментарите колко са горди с държавата си. Самолетът на Qantas и мотото “Spirit of Australia” се появяват чак накрая, сякаш рекламата е на самата Австралия, от която авиокомпанията е неизменна част.

httpv://www.youtube.com/watch?v=11nvoPnV_sM

Те така, лекичко и неангажиращо, третомайско за разтуха. Дано ви е харесало, може да го превърнем в поредица.

[social_share\]

About

Благодаря за интереса към блога. В днешно време се подвизавам предимно и доста активно в другото ми отроче - magelanci.com. Ако имате въпроси, проблеми или просто искате да споделите нещо свързано с пътуване, заповядайте там!

View all posts by

2 thoughts on “Рекламна пауза

  1. Това ако го види Майкъл О’Лиъри сигурно ще поклати глава в недоумение защо се харчат толкова пари за нещо което на него му е безплатно всеки път, когато Ryanair пусне нещо в стил ‘седящи места в самолетите/ платени тоалетни’. Ово е стандарт :)

    1. Абсолютно! Мислех даже да включа тук песничката на раянеър, ама забравих :) Ще остане за друг път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *