Исландски Дневник – ден -1. Пролог.

Стоя си буквално зарит от всякакви неща около мен, благодарение на факта че направих ударно преместване от една стая в друга в нашата къща(повечето запознати с къщата биха окачествили трансфера като “от трън та на глог”). Преместването като цяло би трябвало да е положителен елемент, благодарение на факта че вече имам директен достъп до слънчева светлина – да, в нашата къща на някой места и това е лукс.

Но все пак, приличния наем който плащам значително улеснява планирането на пътувания като това, което започва утре – Исландия. Както винаги, причината за пътуването не е лесно да се проследи. Започна от една вечер, в която се бъзикахме с приятел заминал за Лапландия, баш когато дядо Коледа обикаля по света…продължи със някаква натрапчива мисъл за Северното Сияние(нещо което ми е мерак от доста отдавна), мина през намиране на читави билети до Трьомсо(Норвегия) и почти същите по цена до Рейкявик(Исландия). Кратко проучване и претегляне на плюсове и минуси и Исландия беше закована.

Последва традиционното набиране на кандидати да се присъединят, което за пореден път ме убеди колко волна птичка съм в момента, която такива неща ги решава малко като щракане със пръст без да се занимавам с досадни детайли като отпуски, заплати и преобладаващото нерационално и необяснимо нещо, което наричаме “чудене”. В крайна сметка групата набъбна неочаквано за мен и отиваме 8 човека. Запознат с лавинообразното нарастване на кандидати от баташките събирания се чудя колко скоро ще ми се наложи да чартърна цял самолет за някъде…

Плана е доста сбит и стегнат, и почти невъзможно да бъде спазен в цялостта му заради непредвидимото време в Исландия. Казват, че ако не ти харесва времето трябва просто да поизчакаш 15 минути. Самото северно сияние ще изисква доста търпение, което се надявам всички в групата да имат, а и да се разминем с него няма да е изненадващо. Hope for the best, prepare for the worst. Гейзери, вулкани, чернопясъчни плажове, много природа, странна храна(за полуразложената акула ще разказвам като/ако я пробваме), странни хора(болшинството все още вярват в елфи, и се обиждат ако поставяш това им виждане под въпрос) и въобще странна държава някак си успяла да избяга от месомелачката наречена глобализация.

Какво ще се получи в крайна сметка – нямам си на идея, но нямам търпение да разбера.

Утре:

  • полет
  • синята лагуна(не, нищо общо с оня дебилен филм, който беше една от първите масови видеокасети)
  • настаняване
  • първа вечер на лов за сияния

До утре и КЗЛ!

[social_share\]

About

Благодаря за интереса към блога. В днешно време се подвизавам предимно и доста активно в другото ми отроче - magelanci.com. Ако имате въпроси, проблеми или просто искате да споделите нещо свързано с пътуване, заповядайте там!

View all posts by

One thought on “Исландски Дневник – ден -1. Пролог.

  1. “Казват, че ако не ти харесва времето трябва просто да поизчакаш 15 минути ” :) Аз го чух по следния начин : ” Ако не ти хареса времето, трябва да изчакаш 5 мин и тогава ще стане още по – лошо :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *