Югоизточноазиатски Дневник – ден 10-11. Пукет.

Та, кацаме си на летището в Пукет и едва сме си прибрали куфарите и ни чака първата забава. Летището е буквално окупирано от частни таксиджии предлагащи т.нар. лимузини, които те цакат почти двойно. Има и легални таксита, ама те са забутани на едно гише 50-ина метра вдясно от изхода и ако не ги знаеш специално нямаш никакъв шанс да стигнеш до тях. Бях чел за тия неща, но друго си е да го видиш на живо. Излизаме и буквално отвсякъде ни обикалят хора да крещят taxi taxi. Аз невъзмутимо тръгвам надясно към легалните по-евтини таксита, като се налага малко да си пробивам път през крещятата тълпа. Като ми гледат самоуверената крачка повечето се отказват, щото очевидно знам какво търся. Само един, милия, ме гони допълнително 10 метра, но после и той се отказа. Взехме нормално такси – Mission Accomplished.

Иначе целия Пукет е нещо като тайландския Слънчев Бряг – доста презастроено с хотели, претъпкани плажове, продавачи на неща по плажовете…ако зависеше от мен щяхме да сме на Краби, където всички твърдят че е по-приятно и по-тихо, но все пак само Пукет осигурява необходимте редовни трансферни връзки за продължаване на пътуването – хич не ми се иска да изпадна в ситуация полета ми от Краби да е отменен и следващия да е след 4 дена примерно. Трябваше някак си да се измисли вариант да избегнем тълпите и навалицата. Как точно се справих ще видите след малко.

Стигнахме си и до хотела. Бях споменал, че не ми трябва много – да е чисто, да има интернет, може би климатик и нормална тоалетна. Понеже Пукет е туристическа зона и цените са нанагорно, за това трябваше да се спрем на нещо скромно.

Кхм.

Ето го и него:

Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort

 

На всичкото отгоре получихме безплатен ъпгрейд на стаята въпреки престъпно ниската цена, която платихме. За справка нормалната цена на хотела в тоя сезон е 200 евро на вечер за най-евтината стая, а тази е към 250…аз го букнах за 44.

Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort

Ето и изглед от балкона, дневен и нощен.

Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort

 

Най-големият бонус на хотела е собственият плаж – само и единствено гости го ползват, намира се в тихо заливче и генерално не е населен, като се има предвид, че хотела не е пълен, а и има нечовешко ОГРОМНИ басейни(снимките отгоре отразяват по-малкия от двата). Екстрата хотела да ти е на плажа се оценява само след като я изпиташ, на мен сефтето ми беше на Арапя преди няколко години.

Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort
Le Meridien Phuket Beach Resort

 

Малко залезчета, хубаво е да си на западен бряг, не трябва да ставаш по никое време(или да не си лягаш, както на мен ми се случва) за подобни гледки.

Залез
Залез
Залез
Залез

 

И въобще тия два дена за това ги събрах в едно, нищо специално не се случва освен целодневно излежаване, което е основната идея преди да превключим на по-висока скорост от петък. Забравих са спомена, че си има и шнорхелиране на плажа – тропическите шарени риби си плуват и можеш да ги зяпаш, но са леко по-страхливи от тия на Големия Бариерен Риф и не може да се приближиш толкова.

Колкото и да ми е приятно да пиша в 1 часа под звуците на близкото море, разчекнал се на балкона, утре следва целодневно пътуване до островите Phi Phi и трябва да се става рано.

До утре и КЗЛ.

[social_share\]

[wp:svejo-net]

[topbloglog]

About

Благодаря за интереса към блога. В днешно време се подвизавам предимно и доста активно в другото ми отроче - magelanci.com. Ако имате въпроси, проблеми или просто искате да споделите нещо свързано с пътуване, заповядайте там!

View all posts by

One thought on “Югоизточноазиатски Дневник – ден 10-11. Пукет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *